Aktivitetsinfo: Röd/svart matchställ
Stark insats trots förlust
2023-03-20 12:27

En match i ihållande regn och där den första utmaningen var att ta sig fram till Älvsjö IP då det var trafikkaos i hela området pga Båtmässan.

Väl på plats med våra tio egna spelare samt tre inlånade så var matchstarten något trevande från vår sida. Motståndarna sprang och kämpade mer och vi var ovana vid armbågar i ryggen och sena smällar. Sammantaget blir vi lite passiva och sökande. Tyvärr släpper vi också in 0-1 via en hög slumpboll efter en hörna halvvägs in i första halvlek. Så en tung start. Nånstans här börjar dock spelbilden ändras och tjejerna gör en stark insats för att återetablera det spel vi vill spela, speciellt i uppbyggnadsfasen. Vi kommer dock inte närmre en nån enstaka chans när inlånade Meja roffar åt sig bollen och får iväg ett avslut.

I andra halvlek har vi sedan ett allt större spelavtag och nu kommer även chanserna. Tyvärr sitter dock inte avsluten idag så det blir förlust till slut trots att vi äger boll och har ett antal chanser efter hörnor och fina anfall. Vi släpper heller inte till några avslut mot Sofie i andra halvlek.

Så även om vi alla var dyngsura och någon saknade en hårtuss efter matchen så var det glädjande att vi spelmässigt fick till en riktigt bra match - särskilt med tanke på att vi hade tre inlånade spelare som inte spelat med oss tidigare. Också starkt av tjejerna att ta över initiativet efter den något tuffa starten mot duktigt motstånd.