Hemmapremiär Allsvenskan: BP - Malmö FF, 8/4 15:00, Grimsta IP
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Brommapojkarna
Gemenskap - Glädje - Gör sitt bästa

Brommapojkarna DFF DJ

Välkomna till hemsidan för Brommapojkarna DFF DJ

 

Vi finns även på Instagram: @bp_f05_3

 

 

Referat: Älvsjö AIK FF - Brommapojkarna DFF DJ
Stark insats trots förlust
2023-03-20 12:27

En match i ihållande regn och där den första utmaningen var att ta sig fram till Älvsjö IP då det var trafikkaos i hela området pga Båtmässan.

Väl på plats med våra tio egna spelare samt tre inlånade så var matchstarten något trevande från vår sida. Motståndarna sprang och kämpade mer och vi var ovana vid armbågar i ryggen och sena smällar. Sammantaget blir vi lite passiva och sökande. Tyvärr släpper vi också in 0-1 via en hög slumpboll efter en hörna halvvägs in i första halvlek. Så en tung start. Nånstans här börjar dock spelbilden ändras och tjejerna gör en stark insats för att återetablera det spel vi vill spela, speciellt i uppbyggnadsfasen. Vi kommer dock inte närmre en nån enstaka chans när inlånade Meja roffar åt sig bollen och får iväg ett avslut.

I andra halvlek har vi sedan ett allt större spelavtag och nu kommer även chanserna. Tyvärr sitter dock inte avsluten idag så det blir förlust till slut trots att vi äger boll och har ett antal chanser efter hörnor och fina anfall. Vi släpper heller inte till några avslut mot Sofie i andra halvlek.

Så även om vi alla var dyngsura och någon saknade en hårtuss efter matchen så var det glädjande att vi spelmässigt fick till en riktigt bra match - särskilt med tanke på att vi hade tre inlånade spelare som inte spelat med oss tidigare. Också starkt av tjejerna att ta över initiativet efter den något tuffa starten mot duktigt motstånd. 

Referat: Viggbyholms IK FF DJ - Brommapojkarna DFF DJ
2023-03-17 21:16

Dags för match igen och då vi endast var 11 spelare lånade vi in 3st från DFF J17. Vi möter vasst motstånd som pressar oss högt och då många spelar på ovana positioner och med nya lagkamrater  så hittar vi inte de rätta passningsvägarna ut ur pressen tillräckligt ofta. Första halvlek blir det därmed mycket spel på vår planhalva och att vi ligger under med endast 3-1 i halvtid får vi tacka bra försvars- och målvaktsspel (och en del svaga avslut) för. Vårt mål görs av Nellie som trycker in en låg frispark från straffområdeslinjen. 
I andra halvlek ställer vi ut en något mer defensivt balanserad uppställning vilket leder till betydligt bättre uppbyggnadsspel. Detta sker dock på bekostnad av offensiven där framförallt inlånade Lollo får kämpa ensam. Så det var skönt att hon också fick göra vårat andra mål. 
Sammantaget en tuff match mot bra motstånd. 

Referat: Kallhälls FF - Brommapojkarna DFF DJ
9-0
2023-02-12 22:52

Årets andra träningsmatch. Denna gång lite tunnare trupp med bara 13 spelare. Vi startar matchen bra och efter att ha kännt lite på plan pch motstånd så lossnar det rejält en bit in i första halvlek. Återigen var backlinjen trygg och modig i att såväl rulla i sidled som att slå en boll till mittfältet eller en längre mot anfallare. Den stora skillnaden och förbättringen mot många tidigare matcher var dock farten i anfallsspelet. Tjejerna forsade fram - i mitten och på kanterna - så fort tillfälle gavs. Däremellan spelade vi även ett bra försvarsspel med press och återerövring. När vi även hittade en bra balans på mittmittfältet såg det väldigt bra ut spelmässigt över hela plan. 
Vi leder med 5-0 i halvtid, mest minnesvärt var Olivas otroliga avslut när hon kom in snett från höger i straffområdet och tryckte upp en projektil i nättaket. Vi gör även några fina mål via inspel från kanten. I andra halvlek gjorde vi ytterligare fyra mål varav Nora gör två på genombrott centralt. Nellies fina målform håller även den i sig då hon gör tre mål, lika många sätter Oliva denna söndagskväll i Järfälla. 
Återigen en match där samtliga tjejer gör riktigt fina insatser och känslan att vi höjt oss rejält under vintern håller i sig. 

Referat: Järla IF FK - IF Brommapojkarna 3
Vinst till slut
2023-02-05 20:45

Sista matchen i futsalserien och vi inleder tyvärr svagt och ligger under med 0-2 tidigt i första perioden. Sedan vaknar vi dock till och allt fler börjar springa och kämpa vilket leder till 1-2 reducering av Hilda efter en hörna. Därefter kontrollerar vi matchen och frågan är sedan bara om vi ska lyckas göra tillräckligt med mål på den trånga planen mot defensivt kämpande motstånd. Vi gör 2-2 efter att Amalie smällt in en frispark direkt i mål. Distinkt. En bit in i tredje avgör vi efter en fin kombinationen där Emma avslutar med ett fint direktskott i mål. I sista perioden kontrollerar vi spelet helt men skärpan i passningsspelet var inte riktigt där så det blir inga fler mål. Men skön vinst med tanke på inledningen och starkt av tjejerna att vända underläget. 

Referat: IF Brommapojkarna 3 - Sickla IF
2023-01-27 21:27

Näst sista futsalmatchen i serien. Efter en rätt seg första period där vi förvisso tar ledningen 1-0 men i övrigt mest lägger onödig kraft och energi på att oroa oss för detaljer i de defensiva positionerna så spelar vi upp oss rejält. I andra perioden lossnar spelet och under resten av matchen ändras framförallt inställningen och vi blir mer positiva i spelet. Det leder till fler mål men även massor av stolpträffar, snygga snabba anfall och grymma finter. Härligt att se när tjejerna spelar ut och visar upp hur bra de kan spela.

 
Huvudpartners
Officiella partners