SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Brommapojkarna
Glädje - Gemenskap - Göra sitt bästa

Välkommen till BP Ungdom

I IF Brommapojkarna spelar cirka 4000 pojkar och flickor fotboll. Den här hemsidan BPungdom.se är vår hemsida för ungdomsverksamheten, vår officiella hemsida finner ni på bpfotboll.se

 

Ungdomsfotbollen

För att ha en tydlighet i kommunikation och ansvar så har ungdomsfotbollen delats upp i fem delar; Basverksamheten, Flickakademin, Pojkakademin, DFF akademin och Bromma TFF

 

 Basverksamheten   
 Sportchef 13-19 år Janne Sandberg 
 Sportchef 10-12 år Anders Hermanson 
 Sportchef 8-9 år Jakob Matanovic
 Sportchef 5-7 år Linus Johansson
   
Flickakademin   
Akademichef  Tim Hamida
   
Pojkakademin   
Akademichef  Erik Nathorst Windahl 
   
DFF Akademin & Bromma TFF  
Sportchef  Tommy Söderström 
   
   
Information om den eskalerande våldsutvecklingen 
2023-10-05 10:56

Det är just nu väldigt oroliga tider och vi är alla oroliga över den eskalerande våldsutveckling som sker väldigt nära oss med skjutningar och sprängningar. Det som behövs nu är insatser på snabb och kort sikt för att få bukt med våldet omedelbart. Politiker och polis tar nu frågan på högsta allvar, det såg vi bland annat när statsministern höll ett tal till nationen. 

 

Men, minst lika viktigt är arbetet på lång sikt. Att få barn och ungdomar att inte bli rekryterade in i denna våldsvärld, att ge dem en meningsfylld vardag och drömmar om något bättre. Här vill jag adressera våra ledare, ert jobb som ni gör varje dag är ovärderligt, inte bara för BP utan för hela samhället. En av de bästa insatserna mot utanförskap och gängkriminalitet är just idrott, det är det som ni ledare ger våra barn och ungdomar. Ni ger dem den gemenskap och kärlek som det ger att få vara med i ett lag, ni ger dem hopp och drömmar. Ni lär dem att göra sitt bästa, ni lär dem värderingar och att jobba mot sina mål. Utan er ledare hade vi inte haft någon breddfotboll i BP, utan er hade 4000 barn varit utan sin fotboll, det är ni som är BP. Ett stort tack till alla ni ideella ledare för allt ni gör för våra spelare, barn och vårt samhälle. 

 

Vi vill uppmana er föräldrar att ge en extra klapp på axeln på era ledare i dessa tider. De lägger ner ofantligt med tid, inte bara på planen med övningar, motion och glädje till barnen, utan även ett enormt jobb utanför planen så era barn och ungdomar ska må bra. Vi vill även uppmana er föräldrar att, speciellt i dessa tider, närvara på era barn och ungdomars fotbollsaktiviteter, träning som match. Hjälp våra ledare att skapa en trygghet runt och kring våra fotbollsplaner.

 

Gängkriminalitet nära fotbollsplanerna

Vår grannförening AIK har larmat om gängkriminella runt fotbollsplanerna i Solna. Än så länge har vi inte fått några sådana rapporter från fotbollsplanerna i vårt upptagningsområde. Vi behöver jobba proaktivt för att detta ska fortsätta. Än en gång lyfter vi vikten av vuxnas närvaro runt idrottsplatserna. Det räcker inte bara med ledare, ni föräldrar som inte har ledaruppdrag är minst lika viktiga att ni syns kring våra aktiviteter.  Vi är även i dialog med polisen kring deras närvaro, för att förebygga gängkriminellas närvaro runt vårt fotbollsplaner. 

 

Dubblat antal sportchefer ute på planerna 

BP har precis genomgått en rekryteringsprocess. Vi går från fyra till åtta sportchefer inom basfotbollen. Från den 1 november kommer vi kunna fördubbla vår närvaro på planerna, vi ser nu över möjligheterna för dessa sportchefer att starta sina uppdrag i klubben redan under oktober. 

 

Tillsammans

För något år sen gick vi igenom en pandemi och vi gjorde det tillsammans, det är på exat samma sätt vi måste ta oss igenom detta, Tillsammans!

 

//Peter Kleve, klubbdirektör

BP samlar in pengar till Cancerfonden - spelar i rosa matchtröja
2023-09-30 14:22

Fler ska överleva cancer. I oktober bidrar vi till att sprida information om Cancerfondens viktiga arbete. Våra två allsvenska lag kommer att spela varsin match i en speciellt framtagen matchtröja – rosa med svarta ränder. För två matcher blir rödsvarta BP rosasvarta BP.


 
Vi har startat en egen insamling, skänk gärna en slant via vår insamling för att visa kraften i BP-familjen. Vi spelar två matcher i rosa matchtröja. Damerna 1 oktober på hemmaplan och herrarna 2 oktober på bortaplan. En tröja kommer dessutom att auktioneras ut för att ytterligare fylla på Cancerfondens kassa och stötta deras viktiga arbete.
 
 
Fler ska överleva cancer.
 
 
 
IF Brommapojkarna bjuder in till medlemsmöte 10 oktober
2023-09-08 09:18

IF Brommapojkarna bjuder in till ett informativt medlemsmöte tisdag 10 oktober 18:00. Mötet äger rum i klubbhuset vid Grimsta IP. Föranmäl gärna din närvaro till peter.appelquist@bpfotboll.se så kan vi planera möblering samt inköp.

 

Under mötet kommer kanslipersonalen berätta om sina verksamheter och det kommer att vara möjligt att ställa frågor om verksamheten. Mötet är öppet för den som är medlem i föreningen. Är du inte medlem ännu? Bli medlem genom att klicka här.

BP vidareutvecklar akademiverksamheten för flickor
2023-09-07 13:57

Som Sveriges största flickfotbollsförening med cirka 1000 aktiva flickor i åldrarna 6–19 år fortsätter vi nu att utveckla vår flickverksamhet. För sex år sen startade vi vår flickakademi och vi har utvecklat den stegvis för att inte få växtvärk. Det första steget var att skapa F19 och F17-lag, för att något år senare starta akademilag i åldrarna 11–15 år. Nu är det dags att ta det sista steget för att skapa liknande utbildningsmöjligheter för flickor som för pojkar och starta bägge akademiverksamheterna vid samma ålder. Under hösten 2023 kommer vi ta ut akademilag för flickor F11 och F10 och under 2024 kommer vi starta F9 och F8. Syftet och målet är, precis som hos pojkakademin, att fostra egna spelare till vårt seniorlag och i slutänden till svenska damlandslaget. 

 

Klubbdirektör Peter Kleve berättar: 
– BP har lyckats bra på pojk- och herrsidan med att utveckla och utbilda egna spelare från vår akademi till både vårt herrlag och i slutänden svenska herrlandslaget. Senaste samlingen för herrlandslaget så kallades åtta spelare som spelat ungdomsfotboll i BP från senast 11 års ålder. Av hela truppen på 26 spelare utgjorde BP dryga 30 procent.
– Nu vill vi ge våra flickor samma möjlighet till utbildning från samma åldrar. 

 

Kleve fortsätter
– Det som skiljer akademin från vår Basverksamhet är att vi där tillhandahåller utbildade externa tränare. För alla flickor inom bas- och breddfotbollen, mellan åtta och tretton år, har vi redan kommit i gång med extra träningar en gång i veckan, ledda av externa tränare via vårt koncept för extraträning, Spela Mera. Så alla flickor har nu möjligheten att få träning av externa och välutbildade tränare i BP. 

 

Viktigt för damlaget

BP har senaste åren tagit stora steg med damlaget, nu för andra året i OBOS Damallsvenskan. Men ungdomsverksamheten på flicksidan har inte haft samma framgångar med att ta fram egna ungdomsspelare till damlaget och landslaget.

 

Staffan Jacobsson sportchef Dam & DamU berättar: 
– För mig som sportchef för damlaget så är det väldigt viktigt att vidareutveckla flickakademin. Vi som klubb har satt upp en tydlig vision, och det var först i år, 2023, som vi nådde målsättningen med 30 % egna spelarna i damtruppen. Nu vill vi ta ytterligare steg med egenutbildade damspelare och redan 2024 är vår målsättningen 50 %. För att i framtiden sikta på att 75 % av truppen ska bestå av egenutbildade dampelare. En enormt tuff målsättning, som kräver att vi vidareutvecklar vår flickverksamhet. Men jag är så jäkla glad att vi får riktigt bra förutsättningar för flickorna.

 

Staffan Jacobsson fortsätter:
– Daniel Gunnars och de andra ledarna i damlaget visar stort intresse för akademin och det är väldigt kul. Vi kommer att ha ett nära samarbete mellan damlaget och akademin gällande målvaktsträning, fysträning, kostrådgivning, rehab och skadeförebyggande träning. Vi skissar även på ett faddersystem.

Mångmiljonsatsning på Basfotbollen - BP söker ytterligare en Sportchef på heltid samt fyra assistera
2023-08-30 16:00

Förra året tog vi ett första steg i vår satsning att vidareutveckla Basfotbollen där vi omorganiserade och delade upp Basfotbollen i block efter spelform samt anställde tre nya sportchefer. Nu är det dags att ta nästa steg i utvecklingen av vår Basfotboll.

Klubbdirektör Peter Kleve berättar:
– Det blir en mångmiljonsatsning under de närmsta fem åren, målsättningen är att ge kraftigt utökat stöd till våra ideella ledare, de är våra hjältar ute på planerna, utan dem har vi ingen verksamhet. Vi kommer anställa fler sportchefer så vi kan stötta och hjälpa de ideella föräldraledarna och tillsammans med dem utveckla basverksamheten.

– Denna satsning möjliggörs tack vare ökade transferintäkterna på herrsidan, vi vill på detta sätt använda transferintäkterna för utveckling av nya spelare inom vår ungdomsfotboll.

 

Om BP

IF Brommapojkarna är Europas största ungdomsförening, i vår ungdomsfotboll spelar cirka 4 000 aktiva flickor & pojkar fotboll, dessa leds av ca 750 engagerade ledare. För att ha en tydlighet i kommunikation och ansvar så har ungdomsfotbollen delats upp i fem delar; Basverksamheten, Flickakademin, Pojkakademin, DFF akademin och Bromma TFF.

 

Om Basblocket

Basblocket är BP:s samlingsnamn för föreningens breddfotboll. Våra Baslag för barn och

ungdomar är stommen i BP:s verksamhet. Här finns ca 90% av föreningens

spelare och ledare. Dessa lag leds och tränas i huvudsak av engagerade föräldrar.

Basverksamheten är uppdelad i block där varje block har en heltidsanställd sportchef.

Sportcheferna är ytterst ansvariga för all fotbollsutbildning som bedrivs inom basblocket

och ser till att spelare och ledare blir utbildade enligt klubbens utbildningsplan och att

föräldrar informeras om verksamheten samt vad som förväntas av dem. Sportcheferna

ansvarar även för att lagen inom respektive block genomför klubbaktiviteter samt följer

upp att föreningens riktlinjer och policydokument följs.

 

BP mallen

Läs mer om BP ungdomsfotboll i BP mallen på vår hemsida www.BPungdom.se, hittar du under fliken föreningsinfo.

 

Heltidstjänst - Sportchef/Konsulent

Vi söker ytterligare en sportchef på heltid till Basfotbollen. I rollen ingår administration på dagtid samt att vara ute i verksamheten på fotbollsplanerna under minst tre kvällar i veckan och även på helger. Sportchefen måste kunna hålla många bollar i luften samtidigt och vara en mycket god organisatör.  En sportchef skall vara tränarnas tränare ute på plan och skall finnas tillgänglig som bollplank till tränare och ledare. Sportchefen följer upp och kvalitetssäkrar verksamheten samt ansvarar för att verksamheten följer föreningens utbildningsplaner, värdegrunder samt riktlinjer. Sportcheferna på ungdomssidan jobbar väldigt nära varandra och samarbetet mellan ansvarsområde är en viktig del av arbetet.

 

Arbetsuppgifter

  • Intern & extern kontaktperson för åldersblocket
  • Sportsligt ansvarig
  • Ansvarig för fotbollsutbildningen
  • Ansvarig för utbildning av ledare
  • Rekrytera och tillsätta ledare
  • Genomföra föräldramöten och ledarmöten
  • Genomföra kontinuerliga tränarmöten varje månad
  • Arrangera fotbollsskola, cuper, fördela träningstider, föra register.
  • Administration bl.a. i samband med matcher, utbildningar och förbundets FOGIS system
  • Skapa, utveckla och följa upp verksamhetsplaner, utbildningsplaner och riktlinjer

 

Profil

Man skall ha god ledarskapsförmåga, vara socialt utåtriktad, pedagogisk och noggrann. Vi önskar även att personen har goda kunskaper i Word, Excel och Powerpoint. En förutsättning är att man tidigare varit fotbollstränare/sportchef. Vi ser även en stor fördel om man har tidigare erfarenhet från ett fotbolls/idrottskansli eller verkat som tränarutbildare.

 

Ansökan

Ansökningar mejlas till peter.kleve@bpfotboll.se

 

Fyra assisterande sportchefer – 25 % anställningar

Våra fyra heltidsanställda sportchefer kommer få varsin assisterande sportchef som hjälper dem med deras viktigaste arbetsuppgift att våra ute bland lagen på kvällarna. De assisterande sportcheferna ska vara ute i verksamheten på fotbollsplanerna under minst tre kvällar i veckan samt kunna lägga en halvdag i veckan på kansliet för möten med de andra sportcheferna.

 

En assisterande sportchef skall vara tränarnas tränare ute på plan och skall finnas tillgänglig som bollplank till tränare och ledare. Den hjälper den ordinarie Sportchefen med att följa upp och kvalitetssäkrar verksamheten samt ansvara för att verksamheten följer föreningens utbildningsplaner, värdegrunder samt riktlinjer. Sportcheferna på ungdomssidan jobbar väldigt nära varandra och samarbetet mellan ansvarsområde är en viktig del av arbetet.

 

Profil

Du skall ha god ledarskapsförmåga, vara socialt utåtriktad och pedagogisk.

En förutsättning är att man tidigare varit fotbollstränare och genomgått förbundets tränarutbildningar. Det är ett plus om man verkat som tränarutbildare.

 

Ansökan

Ansökningar mejlas till peter.kleve@bpfotboll.se

 

Nyheter från våra lag
 
Huvudpartners
Officiella partners