SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Brommapojkarna
Glädje - Gemenskap - Göra sitt bästa

Välkommen till BP Ungdom

I IF Brommapojkarna spelar cirka 4000 pojkar och flickor fotboll. Den här hemsidan BPungdom.se är vår hemsida för ungdomsverksamheten, vår officiella hemsida finner ni på bpfotboll.se

 

Ungdomsfotbollen

För att ha en tydlighet i kommunikation och ansvar så har ungdomsfotbollen delats upp i fem delar; Basverksamheten, Flickakademin, Pojkakademin, DFF akademin och Bromma TFF

 

 Basverksamheten   
 Sportchef 13-19 år Janne Sandberg 
 Sportchef 10-12 år Anders Hermanson 
 Sportchef 8-9 år Linus Johansson
 Sportchef Knatteskola  Tommy Söderström 
   
Flickakademin   
Akademichef  Tim Hamida
   
Pojkakademin   
Akademichef  Erik Nathorst Windahl 
   
DFF Akademin & Bromma TFF  
Sportchef  Tommy Söderström 
   
   
IF Brommapojkarna bjuder in till medlemsmöte 10 oktober
2023-09-08 09:18

IF Brommapojkarna bjuder in till ett informativt medlemsmöte tisdag 10 oktober 18:00. Mötet äger rum i klubbhuset vid Grimsta IP. Föranmäl gärna din närvaro till peter.appelquist@bpfotboll.se så kan vi planera möblering samt inköp.

 

Under mötet kommer kanslipersonalen berätta om sina verksamheter och det kommer att vara möjligt att ställa frågor om verksamheten. Mötet är öppet för den som är medlem i föreningen. Är du inte medlem ännu? Bli medlem genom att klicka här.

BP vidareutvecklar akademiverksamheten för flickor
2023-09-07 13:57

Som Sveriges största flickfotbollsförening med cirka 1000 aktiva flickor i åldrarna 6–19 år fortsätter vi nu att utveckla vår flickverksamhet. För sex år sen startade vi vår flickakademi och vi har utvecklat den stegvis för att inte få växtvärk. Det första steget var att skapa F19 och F17-lag, för att något år senare starta akademilag i åldrarna 11–15 år. Nu är det dags att ta det sista steget för att skapa liknande utbildningsmöjligheter för flickor som för pojkar och starta bägge akademiverksamheterna vid samma ålder. Under hösten 2023 kommer vi ta ut akademilag för flickor F11 och F10 och under 2024 kommer vi starta F9 och F8. Syftet och målet är, precis som hos pojkakademin, att fostra egna spelare till vårt seniorlag och i slutänden till svenska damlandslaget. 

 

Klubbdirektör Peter Kleve berättar: 
– BP har lyckats bra på pojk- och herrsidan med att utveckla och utbilda egna spelare från vår akademi till både vårt herrlag och i slutänden svenska herrlandslaget. Senaste samlingen för herrlandslaget så kallades åtta spelare som spelat ungdomsfotboll i BP från senast 11 års ålder. Av hela truppen på 26 spelare utgjorde BP dryga 30 procent.
– Nu vill vi ge våra flickor samma möjlighet till utbildning från samma åldrar. 

 

Kleve fortsätter
– Det som skiljer akademin från vår Basverksamhet är att vi där tillhandahåller utbildade externa tränare. För alla flickor inom bas- och breddfotbollen, mellan åtta och tretton år, har vi redan kommit i gång med extra träningar en gång i veckan, ledda av externa tränare via vårt koncept för extraträning, Spela Mera. Så alla flickor har nu möjligheten att få träning av externa och välutbildade tränare i BP. 

 

Viktigt för damlaget

BP har senaste åren tagit stora steg med damlaget, nu för andra året i OBOS Damallsvenskan. Men ungdomsverksamheten på flicksidan har inte haft samma framgångar med att ta fram egna ungdomsspelare till damlaget och landslaget.

 

Staffan Jacobsson sportchef Dam & DamU berättar: 
– För mig som sportchef för damlaget så är det väldigt viktigt att vidareutveckla flickakademin. Vi som klubb har satt upp en tydlig vision, och det var först i år, 2023, som vi nådde målsättningen med 30 % egna spelarna i damtruppen. Nu vill vi ta ytterligare steg med egenutbildade damspelare och redan 2024 är vår målsättningen 50 %. För att i framtiden sikta på att 75 % av truppen ska bestå av egenutbildade dampelare. En enormt tuff målsättning, som kräver att vi vidareutvecklar vår flickverksamhet. Men jag är så jäkla glad att vi får riktigt bra förutsättningar för flickorna.

 

Staffan Jacobsson fortsätter:
– Daniel Gunnars och de andra ledarna i damlaget visar stort intresse för akademin och det är väldigt kul. Vi kommer att ha ett nära samarbete mellan damlaget och akademin gällande målvaktsträning, fysträning, kostrådgivning, rehab och skadeförebyggande träning. Vi skissar även på ett faddersystem.

Mångmiljonsatsning på Basfotbollen - BP söker ytterligare en Sportchef på heltid samt fyra assistera
2023-08-30 16:00

Förra året tog vi ett första steg i vår satsning att vidareutveckla Basfotbollen där vi omorganiserade och delade upp Basfotbollen i block efter spelform samt anställde tre nya sportchefer. Nu är det dags att ta nästa steg i utvecklingen av vår Basfotboll.

Klubbdirektör Peter Kleve berättar:
– Det blir en mångmiljonsatsning under de närmsta fem åren, målsättningen är att ge kraftigt utökat stöd till våra ideella ledare, de är våra hjältar ute på planerna, utan dem har vi ingen verksamhet. Vi kommer anställa fler sportchefer så vi kan stötta och hjälpa de ideella föräldraledarna och tillsammans med dem utveckla basverksamheten.

– Denna satsning möjliggörs tack vare ökade transferintäkterna på herrsidan, vi vill på detta sätt använda transferintäkterna för utveckling av nya spelare inom vår ungdomsfotboll.

 

Om BP

IF Brommapojkarna är Europas största ungdomsförening, i vår ungdomsfotboll spelar cirka 4 000 aktiva flickor & pojkar fotboll, dessa leds av ca 750 engagerade ledare. För att ha en tydlighet i kommunikation och ansvar så har ungdomsfotbollen delats upp i fem delar; Basverksamheten, Flickakademin, Pojkakademin, DFF akademin och Bromma TFF.

 

Om Basblocket

Basblocket är BP:s samlingsnamn för föreningens breddfotboll. Våra Baslag för barn och

ungdomar är stommen i BP:s verksamhet. Här finns ca 90% av föreningens

spelare och ledare. Dessa lag leds och tränas i huvudsak av engagerade föräldrar.

Basverksamheten är uppdelad i block där varje block har en heltidsanställd sportchef.

Sportcheferna är ytterst ansvariga för all fotbollsutbildning som bedrivs inom basblocket

och ser till att spelare och ledare blir utbildade enligt klubbens utbildningsplan och att

föräldrar informeras om verksamheten samt vad som förväntas av dem. Sportcheferna

ansvarar även för att lagen inom respektive block genomför klubbaktiviteter samt följer

upp att föreningens riktlinjer och policydokument följs.

 

BP mallen

Läs mer om BP ungdomsfotboll i BP mallen på vår hemsida www.BPungdom.se, hittar du under fliken föreningsinfo.

 

Heltidstjänst - Sportchef/Konsulent

Vi söker ytterligare en sportchef på heltid till Basfotbollen. I rollen ingår administration på dagtid samt att vara ute i verksamheten på fotbollsplanerna under minst tre kvällar i veckan och även på helger. Sportchefen måste kunna hålla många bollar i luften samtidigt och vara en mycket god organisatör.  En sportchef skall vara tränarnas tränare ute på plan och skall finnas tillgänglig som bollplank till tränare och ledare. Sportchefen följer upp och kvalitetssäkrar verksamheten samt ansvarar för att verksamheten följer föreningens utbildningsplaner, värdegrunder samt riktlinjer. Sportcheferna på ungdomssidan jobbar väldigt nära varandra och samarbetet mellan ansvarsområde är en viktig del av arbetet.

 

Arbetsuppgifter

  • Intern & extern kontaktperson för åldersblocket
  • Sportsligt ansvarig
  • Ansvarig för fotbollsutbildningen
  • Ansvarig för utbildning av ledare
  • Rekrytera och tillsätta ledare
  • Genomföra föräldramöten och ledarmöten
  • Genomföra kontinuerliga tränarmöten varje månad
  • Arrangera fotbollsskola, cuper, fördela träningstider, föra register.
  • Administration bl.a. i samband med matcher, utbildningar och förbundets FOGIS system
  • Skapa, utveckla och följa upp verksamhetsplaner, utbildningsplaner och riktlinjer

 

Profil

Man skall ha god ledarskapsförmåga, vara socialt utåtriktad, pedagogisk och noggrann. Vi önskar även att personen har goda kunskaper i Word, Excel och Powerpoint. En förutsättning är att man tidigare varit fotbollstränare/sportchef. Vi ser även en stor fördel om man har tidigare erfarenhet från ett fotbolls/idrottskansli eller verkat som tränarutbildare.

 

Ansökan

Ansökningar mejlas till peter.kleve@bpfotboll.se

 

Fyra assisterande sportchefer – 25 % anställningar

Våra fyra heltidsanställda sportchefer kommer få varsin assisterande sportchef som hjälper dem med deras viktigaste arbetsuppgift att våra ute bland lagen på kvällarna. De assisterande sportcheferna ska vara ute i verksamheten på fotbollsplanerna under minst tre kvällar i veckan samt kunna lägga en halvdag i veckan på kansliet för möten med de andra sportcheferna.

 

En assisterande sportchef skall vara tränarnas tränare ute på plan och skall finnas tillgänglig som bollplank till tränare och ledare. Den hjälper den ordinarie Sportchefen med att följa upp och kvalitetssäkrar verksamheten samt ansvara för att verksamheten följer föreningens utbildningsplaner, värdegrunder samt riktlinjer. Sportcheferna på ungdomssidan jobbar väldigt nära varandra och samarbetet mellan ansvarsområde är en viktig del av arbetet.

 

Profil

Du skall ha god ledarskapsförmåga, vara socialt utåtriktad och pedagogisk.

En förutsättning är att man tidigare varit fotbollstränare och genomgått förbundets tränarutbildningar. Det är ett plus om man verkat som tränarutbildare.

 

Ansökan

Ansökningar mejlas till peter.kleve@bpfotboll.se

 

Tim Hamida ny akademichef flick i BP
2023-08-18 10:56

Vi välkomnar vår nye akademichef för flickverksamheten. Tim Hamida inleder sin anställning 1 september och kommer senast från rollen som chefstränare i Årsta FF.

– Vi får in en driven och målmedveten akademichef som har lång erfarenhet av alla delar inom ungdomsfotboll och akademi, säger Peter Kleve, klubbdirektör i BP.

– Jag vill ge tjejerna alla förutsättningar för att utvecklas, säger Tim Hamida, ny akademichef flick i BP.

 

Tim Hamida, född 1992, inledde sin tränargärning som 18-åring i Älta IF. Efter tre säsonger i Älta tog han klivet till Hammarby IF där han blev kvar under fyra säsonger. Sedan 2018 har Hamida varit chefstränare i Årsta FF där han ansvaret för fotbollsaktiviteterna för 1400 barn.

– I Årsta har jag fått göra allt från att starta upp fotbollsskola till att träna seniorlag. Jag har lärt mig otroligt mycket och fått chansen att ta stora kliv. Jag har också fått se effekten av vad rätt förutsättningar ger. Årsta har inte historiken i att fostra spelare, men med de förutsättningar vi kunnat ge har det gett effekt. Det vill jag ta med in i BP.

 

I rollen som akademichef flick kommer Tim Hamida tillbringa mycket tid vid träningsplanerna i Västerort för att stötta upp den verksamhet som vuxit sig stark under de senaste åren.

– Vi ska ge förutsättningar för en bra verksamhet där spelare och ledare utvecklas till att bli sitt bästa jag. Målet är självklart att utbilda spelare som kan ta plats i damlaget eller lyckas ta steget ut i proffslivet.

– Jag ser fram emot att få vara del av BP:s stora organisation där mycket redan finns på plats. Nu ska vi fortsätta utvecklingen för att ta nästa steg.

 

Anställningen inleds 1 september. Vi välkomnar Tim Hamida till BP!

Välkommen till BP-dagen 19 augusti!
2023-08-09 10:58

BP-dagen är tillbaka! Efter några års uppehåll har det äntligen blivit dags att samla BP-familjen för en härlig föreningsdag på Grimstafältet. Internmatcher, trekamp, roliga utmaningar, foodtrucks och hemmamatch i Allsvenskan.

 

Schema för dagen
12:00 - Första internmatcherna sparkas igång
12:00 - Eventområdet öppnar
13:30 - Grindarna till läktarna öppnar
15:00 - Avspark BP-Halmstads BK i Allsvenskan

 

Lagen som spelar internmatcher spelar 5-mot-5 och 7-mot-7 på flera planer på Grimstafältet. Dessutom utmanas alla BP-lag på en spännande trekamp med roliga utmaningar där hela laget samarbetar. Tillsammans ser vi sedan herrlaget spela en spännande hemmamatch i Allsvenskan.

 

Glädje - Gemenskap - Göra sitt bästa

Nyheter från våra lag
 
Huvudpartners
Officiella partners