Seriepremiär Dam: BP - Linköpings FC – Medlemsbiljetter
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Brommapojkarna
Glädje - Gemenskap - Göra sitt bästa

Välkommen till BP Ungdom

I IF Brommapojkarna spelar cirka 4000 pojkar och flickor fotboll. Den här hemsidan BPungdom.se är vår hemsida för ungdomsverksamheten, vår officiella hemsida finner ni på bpfotboll.se

 

Ungdomsfotbollen

För att ha en tydlighet i kommunikation och ansvar så har ungdomsfotbollen delats upp i fem delar; Basverksamheten, Flickakademin, Pojkakademin, DFF akademin och Bromma TFF

 

 Basverksamheten       
 Sportchef 13-19 år Janne Sandberg  Assisterande Sportchef 13-19 år Niklas Gissberg 
 Sportchef 10-12 år Anders Hermanson  Assisterande Sportchef 10-12 år Dan Sundblad 
 Sportchef 8-9 år Jakob Matanovic Assisterande Sportchef 8-9 år Elina Erenrot 
 Sportchef 5-7 år Linus Johansson Assisterande Sportchef 5-7 år Dino Rizvic 
       
Flickakademin       
Akademichef  Tim Hamida    
       
Pojkakademin       
Akademichef  Erik Nathorst Windahl     
       
DFF Akademin & Bromma TFF      
Sportchef  Tommy Söderström     
       
       
Kallelse till årsmötet 12 mars
2024-02-12 21:43

Årsmötet hålls tisdag 12 mars. Lokal för mötet är Klubbhuset vid Grimsta IP. Från kl. 18.00 bjuder föreningen på lättare mat och dryck i klubbhuset. Cirka kl. 18.30 sker utdelning av priser och utmärkelser. 19:00 inleds årsmötet.

 

Samtliga möteshandlingar inför årsmötet publiceras på hemsidan, bpfotboll.se/arsmote-2024 senast den 27 februari. I övrigt hänvisas till stadgarna som finns på hemsidan, bpfotboll.se/stadgar. Av praktiska skäl får du gärna anmäla dig i förväg till peter.appelquist@bpfotboll.se senast fredag den 8 mars. Ange fullständigt namn och eventuell specialkost.

 

Dokumenten till årsmötet samlas på bpfotboll.se/arsmote-2024. Där finns just nu dagordning samt valberedningens förslag till årsmötet.

Storsatsningen på Basfotbollen fortsätter – alla sportchefer på plats
2024-01-17 14:24

Sedan 1 november kan vi räkna in åtta sportchefer som ansvarar för basfotbollen i BP. Från Knatteskolans 1000 barn hela vägen genom varenda spelform som finns till 11-mot-11. Det är en storsatsning som vi tidigare inte sett i BP.

– Det är en mångmiljonsatsning under de kommande fem åren, målsättningen är att ge kraftigt utökat stöd till våra ideella ledare, de är våra hjältar ute på planerna, utan dem har vi ingen verksamhet, säger klubbdirektör Peter Kleve.

– Denna satsning möjliggörs tack vare de ökade transferintäkterna på herrsidan, vi vill på detta sätt använda transferintäkterna för utveckling av nya spelare inom vår ungdomsfotboll.

 

Basblocket är BP:s samlingsnamn för föreningens breddfotboll. Våra Baslag för barn och ungdomar är stommen i BP:s verksamhet. Här finns ca 90% av föreningens spelare och ledare. Dessa lag leds och tränas i huvudsak av engagerade föräldrar.

 

Basverksamheten är uppdelad i block där varje block har en heltidsanställd sportchef och en deltidsanställd assisterande sportchef.

Sportcheferna är ytterst ansvariga för all fotbollsutbildning som bedrivs inom basblocket och ser till att spelare och ledare blir utbildade enligt klubbens utbildningsplan och att föräldrar informeras om verksamheten samt vad som förväntas av dem. Sportcheferna ansvarar även för att lagen inom respektive block genomför klubbaktiviteter samt följer upp att föreningens riktlinjer och policydokument följs.

 

Sportcheferna fördelas enligt följande:

Linus Johansson är sportchef och ansvarar för Knatteskolan tillsammans med Tommy Söderström, som fortsatt är starkt bidragande till verksamheten.

 

Jakob Matanovic är sportchef och ansvarar för alla lag som spelar 5-mot-5 och under hösten anslöt Elina Erenrot som assisterande sportchef.

 

Anders Hermansson är sportchef och ansvarar för lagen som spelar 7-mot-7 och gör det tillsammans med Dan Sundblad som assisterande sportchef.

 

Janne Sandberg är sportchef och ansvarar för lagen som spelar 9-mot-9 och 11-mot-11 med Niclas Gissberg som assisterande sportchef.

 

De assisterande sportcheferna är anställda på deltid och lägger nästan all sin tid hos lagen på plats på träningar och match.

Inbjudan till årsmöte 12 mars 2024
2023-12-21 13:01

Snart är 2023 till ända och vi har påbörjat sammanfattningen av vår verksamhet, samtidigt som vi tittar framåt mot kommande säsong. Nu kan vi skicka ut den första inbjudan till föreningens årsmöte som kommer att genomföras tisdag 12 mars 2024. Med största säkerhet är vi i klubbhuset.

 

Enligt stadgarna (går att läsa här) ska första inbjudan till årsmötet gå ut senaste 31/12 året innan årsmötets genomförande, alltså 31/12 2023. Kallelse och handlingar till årsmötet går ut senaste fyra veckor innan årsmötet. Sista dag att skicka in motion till årsmötet är fem veckor innan årsmötet. Motionen skickas med fördel till peter.appelquist@bpfotboll.se.

 

Vi ses för årsmöte tisdag 12 mars 2024!

Information om den eskalerande våldsutvecklingen 
2023-10-05 10:56

Det är just nu väldigt oroliga tider och vi är alla oroliga över den eskalerande våldsutveckling som sker väldigt nära oss med skjutningar och sprängningar. Det som behövs nu är insatser på snabb och kort sikt för att få bukt med våldet omedelbart. Politiker och polis tar nu frågan på högsta allvar, det såg vi bland annat när statsministern höll ett tal till nationen. 

 

Men, minst lika viktigt är arbetet på lång sikt. Att få barn och ungdomar att inte bli rekryterade in i denna våldsvärld, att ge dem en meningsfylld vardag och drömmar om något bättre. Här vill jag adressera våra ledare, ert jobb som ni gör varje dag är ovärderligt, inte bara för BP utan för hela samhället. En av de bästa insatserna mot utanförskap och gängkriminalitet är just idrott, det är det som ni ledare ger våra barn och ungdomar. Ni ger dem den gemenskap och kärlek som det ger att få vara med i ett lag, ni ger dem hopp och drömmar. Ni lär dem att göra sitt bästa, ni lär dem värderingar och att jobba mot sina mål. Utan er ledare hade vi inte haft någon breddfotboll i BP, utan er hade 4000 barn varit utan sin fotboll, det är ni som är BP. Ett stort tack till alla ni ideella ledare för allt ni gör för våra spelare, barn och vårt samhälle. 

 

Vi vill uppmana er föräldrar att ge en extra klapp på axeln på era ledare i dessa tider. De lägger ner ofantligt med tid, inte bara på planen med övningar, motion och glädje till barnen, utan även ett enormt jobb utanför planen så era barn och ungdomar ska må bra. Vi vill även uppmana er föräldrar att, speciellt i dessa tider, närvara på era barn och ungdomars fotbollsaktiviteter, träning som match. Hjälp våra ledare att skapa en trygghet runt och kring våra fotbollsplaner.

 

Gängkriminalitet nära fotbollsplanerna

Vår grannförening AIK har larmat om gängkriminella runt fotbollsplanerna i Solna. Än så länge har vi inte fått några sådana rapporter från fotbollsplanerna i vårt upptagningsområde. Vi behöver jobba proaktivt för att detta ska fortsätta. Än en gång lyfter vi vikten av vuxnas närvaro runt idrottsplatserna. Det räcker inte bara med ledare, ni föräldrar som inte har ledaruppdrag är minst lika viktiga att ni syns kring våra aktiviteter.  Vi är även i dialog med polisen kring deras närvaro, för att förebygga gängkriminellas närvaro runt vårt fotbollsplaner. 

 

Dubblat antal sportchefer ute på planerna 

BP har precis genomgått en rekryteringsprocess. Vi går från fyra till åtta sportchefer inom basfotbollen. Från den 1 november kommer vi kunna fördubbla vår närvaro på planerna, vi ser nu över möjligheterna för dessa sportchefer att starta sina uppdrag i klubben redan under oktober. 

 

Tillsammans

För något år sen gick vi igenom en pandemi och vi gjorde det tillsammans, det är på exat samma sätt vi måste ta oss igenom detta, Tillsammans!

 

//Peter Kleve, klubbdirektör

BP samlar in pengar till Cancerfonden - spelar i rosa matchtröja
2023-09-30 14:22

Fler ska överleva cancer. I oktober bidrar vi till att sprida information om Cancerfondens viktiga arbete. Våra två allsvenska lag kommer att spela varsin match i en speciellt framtagen matchtröja – rosa med svarta ränder. För två matcher blir rödsvarta BP rosasvarta BP.


 
Vi har startat en egen insamling, skänk gärna en slant via vår insamling för att visa kraften i BP-familjen. Vi spelar två matcher i rosa matchtröja. Damerna 1 oktober på hemmaplan och herrarna 2 oktober på bortaplan. En tröja kommer dessutom att auktioneras ut för att ytterligare fylla på Cancerfondens kassa och stötta deras viktiga arbete.
 
 
Fler ska överleva cancer.
 
 
 
Nyheter från våra lag
 
Huvudpartners
Officiella partners