Medlemsbiljetter 2024 – Allsvenskan och OBOS Damallsvenskan på Grimsta
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IF Brommapojkarna
Glädje - Gemenskap - Göra sitt bästa

Mångmiljonsatsning på Basfotbollen - BP söker ytterligare en Sportchef på heltid samt fyra assistera
2023-08-30 16:00

Förra året tog vi ett första steg i vår satsning att vidareutveckla Basfotbollen där vi omorganiserade och delade upp Basfotbollen i block efter spelform samt anställde tre nya sportchefer. Nu är det dags att ta nästa steg i utvecklingen av vår Basfotboll.

Klubbdirektör Peter Kleve berättar:
– Det blir en mångmiljonsatsning under de närmsta fem åren, målsättningen är att ge kraftigt utökat stöd till våra ideella ledare, de är våra hjältar ute på planerna, utan dem har vi ingen verksamhet. Vi kommer anställa fler sportchefer så vi kan stötta och hjälpa de ideella föräldraledarna och tillsammans med dem utveckla basverksamheten.

– Denna satsning möjliggörs tack vare ökade transferintäkterna på herrsidan, vi vill på detta sätt använda transferintäkterna för utveckling av nya spelare inom vår ungdomsfotboll.

 

Om BP

IF Brommapojkarna är Europas största ungdomsförening, i vår ungdomsfotboll spelar cirka 4 000 aktiva flickor & pojkar fotboll, dessa leds av ca 750 engagerade ledare. För att ha en tydlighet i kommunikation och ansvar så har ungdomsfotbollen delats upp i fem delar; Basverksamheten, Flickakademin, Pojkakademin, DFF akademin och Bromma TFF.

 

Om Basblocket

Basblocket är BP:s samlingsnamn för föreningens breddfotboll. Våra Baslag för barn och

ungdomar är stommen i BP:s verksamhet. Här finns ca 90% av föreningens

spelare och ledare. Dessa lag leds och tränas i huvudsak av engagerade föräldrar.

Basverksamheten är uppdelad i block där varje block har en heltidsanställd sportchef.

Sportcheferna är ytterst ansvariga för all fotbollsutbildning som bedrivs inom basblocket

och ser till att spelare och ledare blir utbildade enligt klubbens utbildningsplan och att

föräldrar informeras om verksamheten samt vad som förväntas av dem. Sportcheferna

ansvarar även för att lagen inom respektive block genomför klubbaktiviteter samt följer

upp att föreningens riktlinjer och policydokument följs.

 

BP mallen

Läs mer om BP ungdomsfotboll i BP mallen på vår hemsida www.BPungdom.se, hittar du under fliken föreningsinfo.

 

Heltidstjänst - Sportchef/Konsulent

Vi söker ytterligare en sportchef på heltid till Basfotbollen. I rollen ingår administration på dagtid samt att vara ute i verksamheten på fotbollsplanerna under minst tre kvällar i veckan och även på helger. Sportchefen måste kunna hålla många bollar i luften samtidigt och vara en mycket god organisatör.  En sportchef skall vara tränarnas tränare ute på plan och skall finnas tillgänglig som bollplank till tränare och ledare. Sportchefen följer upp och kvalitetssäkrar verksamheten samt ansvarar för att verksamheten följer föreningens utbildningsplaner, värdegrunder samt riktlinjer. Sportcheferna på ungdomssidan jobbar väldigt nära varandra och samarbetet mellan ansvarsområde är en viktig del av arbetet.

 

Arbetsuppgifter

  • Intern & extern kontaktperson för åldersblocket
  • Sportsligt ansvarig
  • Ansvarig för fotbollsutbildningen
  • Ansvarig för utbildning av ledare
  • Rekrytera och tillsätta ledare
  • Genomföra föräldramöten och ledarmöten
  • Genomföra kontinuerliga tränarmöten varje månad
  • Arrangera fotbollsskola, cuper, fördela träningstider, föra register.
  • Administration bl.a. i samband med matcher, utbildningar och förbundets FOGIS system
  • Skapa, utveckla och följa upp verksamhetsplaner, utbildningsplaner och riktlinjer

 

Profil

Man skall ha god ledarskapsförmåga, vara socialt utåtriktad, pedagogisk och noggrann. Vi önskar även att personen har goda kunskaper i Word, Excel och Powerpoint. En förutsättning är att man tidigare varit fotbollstränare/sportchef. Vi ser även en stor fördel om man har tidigare erfarenhet från ett fotbolls/idrottskansli eller verkat som tränarutbildare.

 

Ansökan

Ansökningar mejlas till peter.kleve@bpfotboll.se

 

Fyra assisterande sportchefer – 25 % anställningar

Våra fyra heltidsanställda sportchefer kommer få varsin assisterande sportchef som hjälper dem med deras viktigaste arbetsuppgift att våra ute bland lagen på kvällarna. De assisterande sportcheferna ska vara ute i verksamheten på fotbollsplanerna under minst tre kvällar i veckan samt kunna lägga en halvdag i veckan på kansliet för möten med de andra sportcheferna.

 

En assisterande sportchef skall vara tränarnas tränare ute på plan och skall finnas tillgänglig som bollplank till tränare och ledare. Den hjälper den ordinarie Sportchefen med att följa upp och kvalitetssäkrar verksamheten samt ansvara för att verksamheten följer föreningens utbildningsplaner, värdegrunder samt riktlinjer. Sportcheferna på ungdomssidan jobbar väldigt nära varandra och samarbetet mellan ansvarsområde är en viktig del av arbetet.

 

Profil

Du skall ha god ledarskapsförmåga, vara socialt utåtriktad och pedagogisk.

En förutsättning är att man tidigare varit fotbollstränare och genomgått förbundets tränarutbildningar. Det är ett plus om man verkat som tränarutbildare.

 

Ansökan

Ansökningar mejlas till peter.kleve@bpfotboll.se

 


Nyhetsarkiv
 
Huvudpartners
Officiella partners